Ako sa starať o oblečenie z organického cottonu

Organický cotton je vyrobený bez použitia škodlivých chemikálií a je priateľský k životnému prostrediu.

 

Keď si vyberáte oblečenie z organického cottonu pre seba alebo svoje deti, robíte správny výber. Organický cotton je vyrobený bez použitia škodlivých chemikálií a je priateľský k životnému prostrediu. Ak chcete, aby sa vaše oblečenie z organického cottonu udržalo dlho a v dobrom stave, je dôležité venovať mu správnu starostlivosť. Prinášame niekoľko tipov a rád, ako sa starať o oblečenie z organického cottonu a zabezpečiť mu dlhšiu životnosť.

 

Pranie v jemnom cykle a studenej vode

Pri praní oblečenia z organického cottonu je najlepšie použiť jemný cyklus práčky a studenú vodu. Jemný cyklus minimalizuje trenie a opotrebenie vlákien, zatiaľ čo studená voda pomáha udržiavať farby a tvar oblečenia. Pred praním odporúčame zapnúť oblečenie naruby a vyprázdniť vrecká, aby sa predišlo prípadnému poškodeniu alebo skresleniu. Použitie jemných pracieho prostriedku bez agresívnych chemikálií je tiež dôležité.

 

Sušenie  na vzduchu

Pre oblečenie z organického cottonu je najlepšie sušenie na vzduchu. Sušička môže spôsobiť zvýšené trenie a zmenšenie oblečenia. Skôr ako zavesíte oblečenie na sušiace šnúry alebo stojan, odporúčame ho jemne vyrovnávať, aby si udržalo pôvodný tvar. Organický cotton sa rýchlo vysychá, takže vaše oblečenie bude pripravené na ďalšie použitie v krátkom čase.

 

Vyhnite sa chemickému čisteniu

Pre organický cotton nie je potrebné chemické čistenie. Chemikálie používané v čistiarňach môžu poškodiť jemné vlákna a znehodnotiť prírodnú kvalitu cottonu. Ak máte špecifické škvrny, ktoré sa neodstránia bežným praním, skúste najskôr jemne pretierať škvrnu ručne s jemným práškom na práčku a vlažnou vodou. V prípade pochybností sa obráťte na špecialistu na starostlivosť o oblečenie.

 

Skladujte Vaše oblečenie správne

Pri uchovávaní oblečenia z organického cottonu je dôležité vyhnúť sa vlhkosti a priamemu slnečnému svetlu. Skladujte ho na suchom a dobre vetranom mieste, aby sa predišlo plesniam a nepríjemnému zápachu. Ak máte možnosť, môžete oblečenie zavesiť na drevené alebo plastové ramienka, aby si udržalo tvar.

 

Starostlivosť o oblečenie z organického cottonu je dôležitá pre jeho dlhšiu životnosť a udržanie kvality. Praním na jemnom cykle, sušením na vzduchu a správnym uchovávaním môžete zabezpečiť, že vaše oblečenie z organického cottonu bude vyzerať dobre a bude pohodlné na nosenie po dlhú dobu. Týmto spôsobom pomáhate nielen sebe a svojej rodine, ale aj životnému prostrediu, pretože udržiavate oblečenie v dobrých podmienkach a minimalizujete potrebu nahradenia. Buďte ohľaduplní a milujte svoje oblečenie, ktoré vám poskytuje zdravý a udržateľný štýl.

 

JEEJ DESIGN s.r.o.

Showroom & Atelier Jeej design
Grösslingová 51
811 09 Bratislava

Otváracie hodiny:

Pondelok: 16:00 - 19:00

Streda :     11:00 - 16:00

 

IČO: 51653630
IČ DPH: SK2120736024

KONTAKT

+421 918 520 534

jeejdesign@jeejdesign.sk

www.jeejdesign.sk

NEWSLETTER

Prihláste sa na odber nášho newslettra a nepremeškajte žiadne novinky a špeciálne akcie.

Vytvorené systémom Audience Toolkit.

Prázdny

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...